Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
biskot

biskot

-25 kg Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
19 Mart 2024 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

biskot

Benim kilo fazlalığım öyle 3-4 kilo değildi, epeyce uzun bir yola girdim ve devam ediyorum. Aslında kilo vermek isteyen her aklı başında insan ne yemeli-yememeli hepsini bilir. Bir sürü diyet çeşidi var; Karatay'ı Dukan'ı... Bir devlet hastanesine gittiğinizde elinize 1000-1200 kalorilik diyet verirler. İşin özü şudur aslında; 3 ana 3 ara öğün, klasik. Hamur işi, şeker, aşırı tuz yasak. Bu mantıkla yola çıkarsak zaten bir şeyleri başarıyoruz.

Ben sağlıklı yaşama geçmeye karar verdiğimde tarih 21 Nisan 2013 Pazar'ı gösteriyordu. İştahla yerken kan şekerim 200'dü, kolestrolden bahsetmeyeyim bile. Şimdi onlar da olması gereken değerlerde. Hayatımdan beyaz ekmeği, hamur işini, soslu makarnaları, çeşit çeşit pilavları, tatlıları, kızartmaları çıkartarak her öğünüme sebze ağırlıklı menüler ekledim. Yağı kıstım, koca bir tencere yemeğe sadece 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ekledim. Üşenmeden salata yaptım, salatama bulgur, mercimek kattım. Makarna sever biri olarak kepekli makarnaya geçtim ve çok canım isterse haşlanmış 1 su bardağı kepekli makarnayı yoğurtla ya da yağsız domates sosuyla yedim. Kesinlikle öğün atlamadım, ara öğünlerimi de yedim ki bir sonraki ana öğünde kurt gibi acıkmış olmayayım diye. Metabolizmayı canlı, çalışır tutmak lazım. Kendime bir blog açtım ve yapıp yediklerimi, hoşuma giden metinleri elimin altında olması için orada topladım. Her gün değil haftada bir kere tartıldım. Çünkü uzun bir süreç bu, sık sık tartılarak beklentimin altında sonuç alma olasılığı olduğundan, sürekli diyetteyim, acaba kilo verdim mi diye düşünmeden ilerlemek için. Günde 3-3,5 litre su içiyorum. Bunu da şöyle halletim, her su içişimde 500 ml'lik pet şişelerdeki suyu bitiriyorum, bardakla içmiyorum.

Gelelim spora... Gün aşırı 1 saat yürüyorum hızlı tempoda. İlk başlarda bacaklarım çok ağrıyordu, canım istemiyordu, sıkılıyordum ama kilo verdikçe enerji de yerine geliyor. Bu yola baş koyduysanız lezzetinden çok fazla ödün vermeden ama kalori olarak yerlerde sürünen menüler yemelisiniz.

Ve ayrıca çok çok teşekkürler "Diyet Arkadaşım", kalori hesabının bu kadar kolay olmasıyla, günlük gibi kullanımıyla ve sayısız destekçiyle bu kilo verme yolunda bana da pozitif katkın tartışmasız. 9 ayda 30-32 kg kadar verdim. Bundan sonra ayda 1 kg. vermemi önerdi diyetisyenim. Hem verdiğim kiloları almayacağım hem de tüm bu 9 aylık maceramdaki yeni alışkanlıklarımı yaşam rutinim haline getireceğim. Uğramak isterseniz burada güzel notlar,bilgiler ve kilo kaybıma yardımcı olan yaptığım yemekler var...

http://nasilkiloveriyorum.tumblr.com/

Hamiş: Araştırmalar gün içinde ısırdığınız her yiyecek parçasını, bir yere not ederek diyetten çok daha fazla verim alabileceğinizi gösteriyor. Bunun için günlüğe yemek saatinizi, ne yediğinizi, miktarını yazmanız yeterli -Bunun için de diyetarkadasim.com birebir. -Bu liste gün boyunca sizi doyuracak yiyecek ve yemeklerin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra, günlük yaptığınız aktiviteleri ve tartıldıktan sonra kilonuzu da yazmanız gerekli. Bu vücudunuzun aktif kalması ve olası kilo alımlarını önceden tespit edebilmeniz için çok önemli. Çünkü, diyetisyenlerin yaptığı çalışmalarda ortaya çıkan sonuç şu: kilo vermek isteyenlerden günlük yemek listeleri istendiğinde, daha az yemek yiyorlar. Bu durum, kontrol eden biri olmasa da otokontrol sistemini harekete geçirerek daha az yemek yemenizi sağlayabiliyor.

Profil Yorumları