Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
berkan0614

berkan0614

Kalori Günlüğü Tarihleri
28 Nisan 2024 Pazar tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

berkan0614

Merhabalar...
Öncelikle şunu söylemeliyim ki şu an bu yazıyı okuyan herkesin kilo verme konusunda en azından bir diyetisyen kadar fikri ve bilgisi olduğuna kalıbımı basabilirim.
Madem herkes ne yemeli ne yememeli biliyor o zaman neden kilo sıkıntımız var? Hastalık ve hormon bozukluğu dışında bunun tek sebebi iradesizliktir bana göre.
22 yaşındayım ve 22 yıllık hayatımın bebekliğinden tutun şu anıma kadar hep kilolu biri oldum. Ama artık kilolarım hiç kusura bakmasınlar çünkü artık onlarla aynı bedeni paylaşmayacağım.
Bundan tam 35 gün önce karar verdim. Ben insanım ve bana yaşamam için sadece bir tane şans verilmiş. İşte bu yüzden bana verilen bu tek şansı kullanırken kilolu olmayacağım.
Bundan yaklaşık 35 gün önce 97 kiloydum bu gün ise 84 kiloyum. Net olarak 13 kilo verdim.
Hayatımda ne değişti de kilo verdin derseniz şöyle sıralayabilirim:
1) Su içmeyen biriyken su içmeye başladım. Günlük 4 litre su içiyorum bunun 0.5 litresi maden suyu olmak üzere.
2)O gün boyunca ne olursa olsun en az 1,5 saatimi yürümeye ayırıyorum
3)Saat 7 den sonra kesinlikle ve kesinlikle ağzıma su dışında bir şey koymuyorum
4)Oturup da öğün saymıyorum. Zaten öğrenci evinde kaldığım için 2 tane ana öğün yiyorum onun dışında da acıktığımı hissettiğim her saniye gidip salatalık yiyorum ve gerçekten açlığımı kesiyor
5)Hafta da bir kez tartılıyorum
6)Yeşil çay içiyorum. İçmediğim günler ile içtiğim günler arasında ki farkı günlük dahi olsa görebiliyorum. Kesinlikle günde 3 bardak içilmeli.
7)Şekeri ve beyaz ekmeği tamamen bıraktım
8)En sevdiğim içecek olan kolayı kesinlikle bıraktım. Not: ben günde 1.5 litre kola içmeden duramayan biriydim ben içmeyi bıraktıysam herkes bırakabilir
9)Dışarıdan hazır beslenmeyi bıraktım. Benim burada ki temel besin kaynağım tavuk döner ayrandı  sağlıklı yemekler yapmayı öğrendim bu sayede.
10)Ve tabi ki makarna. Canım çok istediğinde haşlama olarak yaptım.
11) Diyetin ilk başlarında sanki oruç tutuyormuşum gibi bir hissim vardı. Ağzımda garip bir tatsızlık. Ama oruç tutmuyorum ve istediğim şeylerden de yiyebilme özgürlüğüm var bunu aklımdan çıkartmıyorum.
12)Hayatın her evresinde olduğu gibi burada da bir hedefim var. 70 kilo olabilmek. En son 7. sınıfa giderken bu kilodaydım yani tam 9 sene önce. Sizler de koyduğunuz hedeflere ulaşmadan bırakmayın ne olur bu işi.

Unutmayın: "NE KADAR FİTSEN O KADAR KENDİNSİN"
Siteye de teşekkür etmeden geçemeyeceğim otokontrol sağlamam da inanılmaz büyük rol oynadı teşekkürler diyetarkadaşım.
Herkese başarılar dilerim...

Profil Yorumları