Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
idkwhoiamanymore

idkwhoiamanymore

Şampiyonluk Kupası
Kalori Günlüğü Tarihleri
19 Mart 2024 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

idkwhoiamanymore

Öncelikle merhaba :) Herkesin hedefine ulaşabilmesi dileğiyle...

Ben çocukluktan itibaren Lise 3'e kadar tombiş biriydim. Eskiden o kadar çok problem etmezdim kilo sorunumu, her zaman kendime güveniyorum, kendimi seviyorum diyerek kandırırdım kendimi. İstediğim kıyafetleri giyemiyordum ama nedense takmazdım. Zaten takmadığım için 95 kiloya kadar çıkmayı başardım! :D

Sonra bir gün oynadığım sanal bir oyunda biriyle tanıştım ve hayatımı değiştirdi. Arkadaşım Tuğçe, benim cankurtaranım olmuştu. Diğer yaşıtlarım kıyafet, pastalar vs. hakkında konuşurken biz spor hakkında konuşurduk. Bana bu siteyi önerdi ilk kayıt olmaya tenezzül bile etmemiştim. Sonra bir gün ısrarı üzerine üye oldum ve ilk 1 hafta normal yediklerimi yazarak başladım. 1700 kalorinin üzerinde alıyordum ve çok sağlıksız besleniyordum. Sonra bir gün sadece 500 kalori alacağım diye başladım bu yola. 541 kalori almıştım ama ufak bir küsürattan kimseye zarar gelmezdi elbet :) Düşük kalorili besleniyordum yanlıştı ama vücudumun ihtiyacı olan her şeyi yiyordum. Karbonhidrat, protein vs. İlk 1 ay spor yapmadan 5 kilo verdim. Çevrenin çok etkisi oluyor bu uzun yolda. Okulda insanların ilgisiyle daha çok teşvik ediliyorsunuz. Motivasyon için fit kızların fotoğraflarına bakıp "bende böyle olacağım" diyordum.

Daha sonra spora başladım. Her gün 15 dakika ip atladım. Daha sonra Step tahtası aldım ve günlük 30 dakika step yaptım. Kalori takibi ile ikinci ayda 5.5 kilo daha verdim. Eskiden sarkmalarımı takmazdım. Öncelikle üstümdeki ağır yükleri atmalıydım. Stepten sonra spor yapmaktan yoruldum ve günlük 10 dakika mekik çektim. Daha sonra günlük 30-45 dakika hızlı tempo yürüyüş yaptım. Yaklaşık verdiğim 20 kilo sonrasında artık vücudumun şekilsiz bir şekilde kilo verdiğini ve sarkmalarımın ciddi şekilde çirkin durduğuna karar verdim. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile bölgesel çalışmaya başladım. Vücudun her kısmı için farklı egzersizler. 1 haftada etkisini gördüm ve yaklaşık 2 aydır bölgesel çalışıyorum. Vücudum sıkılaşıyor ve şekil alıyor. Bunun yanında 1 haftadır 10 km koşuyorum. Baya iyi kalori yaktırıyor; 800-900 civarı. Şuan 67 kiloyum hedefim 60. 60 kilo olup fitleşeceğim :) Umarım sizde hayallerinize kavuşursunuz. Unutmayın, asla pes etmeyin.

Size faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç öneri;

-Akşam 8 den sonra yemek yemeyin. Çok acıkırsanız meyve ve su ile geçiştirin.
-Uyku saatleriniz düzenli olsun.
-Sabah kalktığınızda 1 bardak soğuk su metabolizmayı hızlandırır. (Bazı yerlerde sıcak ve ılık deniliyor, yanlış.)
-Spor yapıyorsanız spordan önce karbonhidrat (Enerji almak için), spordan sonra da protein alınmalı.
-Hayatınızdan abur cuburları çıkarmak zorunda değilsiniz. Mutlaka kendinizi ödüllendirin ve sıkmayın. Haftada bir dondurma ya da 1 adet gofret, 3 kare çikolata yiyebilirsiniz.
-Yaptığınız sporlar her zaman aynı olmasın. Özellikle zorluk derecesi. Zaman içerisinde artırın.
-Verdiğiniz belli bir kilodan sonra vücut kendini kitleyecektir. Duraklama dönemi diyoruz. Asla pes etmeyin ben yaklaşık 1 ay öyle bir süreçten geçtim. Şuan daha kolay gidiyor kilolar. Duraklama dönemini atlatmak için ben yediklerimi biraz artırıp sporu bırakmıştım. Fakat yaklaşık 1 hafta falan bıraktım sporu.
-Zayıfladıktan sonra daha önce giymek isteyip giyemediğiniz kıyafetlerden alın ve onların içine girmek için çabalayın. Neden kilo vermeye çalıştığınızı hatırlayın.
-Asla başkası için kilo vermeyin. Kendiniz için yapın bunu.
-Son olarak; asla pes etmeyin. Unutmayın, bu yola nasıl ve ne kadar fazla kiloyla başladığınız önemli değil. Önemli olan; bunu sürekli hale getirebilmek. Süreklilik çok önemli.

Hepinize başarılar dilerim. Asla pes etmeyin :) İyi günler..

Dipnot : Ben spor yapmazdan önce 1 kare bitter çikolata yerdim. İyi enerji oluyor hem kalorisi az.
Günlük sütünüzü mutlaka için.
Protein önemli!

Profil Yorumları