Mesaj Panosu
-
30 May 2013 Thursday 13:48:46
10 günde 3 kilo teşekkürler diyet arkadaşım sağıklı vede aç kalmadan az yiyerek kilo vermek çok hoşuma gidiyor. site kurucularına teşekkürler.
-
28 May 2013 Tuesday 23:18:23
tubacım yediklerine baktım.sende ideal kilona çok yakın olduğun için kilo vermen yavaş olur.o yüzden aralarda atıştırmalıkları bırakman lazım.bol su tüketmen gerekiyor.zaman buldukçada spor yap;)inş. istediğimiz kilolara heep birlikte düşeriz:)
-
28 May 2013 Tuesday 20:56:03
Hem de büyük önemi var çünkü yakılan kalori miktarının artmasını sağlıyor. Vücut bir bardak suyu dışarı atmak için 35 kalori harcıyor ki 10 bardak suyla 350 kalori yakmış olur.
Su için kilo vermenin ucuz ve basit yolu deniyor zaten. Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi öneriliyor. Kilo fazlası olan kişilerin de bu miktara her fazla beş kg. başına bir bardak fazla su eklemeleri gerekiyor. -
-
27 May 2013 Monday 15:16:59
Diyet Arkadaşım' a teşekkürler...
90 günlük kalori takibi sonucunda 7 kg vererek 58 kg dan 51 kg düştüm. Bu süre boyunca günde ortalama 850 kalori aldım. Hemen hemen her gün günde 1 saat yüksek tempo yürüdüm. Hem 40 yaş üstü olduğum hem de metabolizmam yavaş çalıştığı için; kilo vermem biraz uzun sürdü. Günlük kalori miktarımı 1000 'e yükselttim, yürüyüşlere devam, haftada 2-3 kere de pilates yapmaya çalışıyorum. Minumum 2 ay kadar daha böyle devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü tekrar kilo almak istemiyorum. 2 ay sonra da 1200 kaloriyle devam etmeyi düşünüyorum.Umarım kilomu sabit tutmayı başarırım.
Bu arada günlük 850 kalori bazı arkadaşlara az gelebilir. Son günlerde bu konuda yazışmalar görüyorum. Bence kaloriyi hangi yiyecek grubundan aldığınız çok önemli. Geçmiş günlerime bakarsanız düzenli olarak kahvaltı yaptığımı, her gün sebze, meyve ve et tüketmeye çalıştığımı görürsünüz. Bisküvi, çikolata gibi zararlı kalorilerden uzak durduğumu da göreceksiniz. Ancak isediğim kiloya ulaştıktan sonra. Son günlerde 1000 kaloriye ulaşabilmek hem de şeker ihtiyacımı gidermek amacıyla, dondurma, çikolata veya 1-2 bisküvi gibi atıştırmalıklar yaptığımı görebilirsiniz. Özellikle 40 yaş üstü hanımlarda metabolizma yavaşladığı için günlük yürüyüşler çok faydalı oluyor. (bu arada site ile uyumlu gidebilmek için son dönemlerde yaptığım spor aktivitelerini girmedim.)
Darısı tüm arkadaşlarımın başına :) Pes etmek yok bu kilolar gidecekkkkk :) -
26 May 2013 Sunday 21:04:35
salatadelisi, vitaminler kilo vermeye asla engel değil,aksine kilo vermeye yardımcı oluyor..ben doktorumun önerisiyle günde 3 adet omega 3(balık yağı) ve bir adet c vitamini , 3-4 ayda bir d vit.(ampul), aralıklı olarak da b 12 ve folik asit içiyorum..bu vitaminler kilo yakımını hızlandırdığı gibi, kalbi koruyor ,vucudun bağışıklığına destek oluyor ve demir yapımına katkıda bulunuyor..
eğer kan ilacı ve vitamin desteği alman gerekiyorsa ya da doktorun önerdiyse mutlaka kullanmalısın..kilo aldırma gibi bir yan etkisi yok ,sadece biraz iştahın açılabilir ama doğru şeyler yersen zaten acıkmazsın,merak etme.. -
26 May 2013 Sunday 20:52:47
nursel hanım,eğer günlük yeteri kadar protein tüketmezseniz ve düşük kalori sistemiyle beslenirseniz,kaslarınızda erime başlar,yeterli vitamin ve minerali alamazsınız...kansızlık,yorgunluk,halsizlik vs. sorunlar çıkmaya başlar....protein ihtiyacınızı, yumurta,yoğurt,peynir,süt,beyaz et,kırmızı et ,balık ,bakliyat gibi ürünlerden karşılayabilirsiniz..protein yemek kilo vermeyi çok hızlandırır,bunu unutmayın.. protein yediğiniz zaman yeteri kadar su tüketmeyi de unutmayın(2,5 lt)..pes de etmeyin,kolay gelsin..
-
23 May 2013 Thursday 20:44:00
nusya öncelikle senin kilon normal. Kafana takmana gerek yok yani. Ama ille de kilo vermek istiyorsan ver tabi:) Aslında yediklerinin kalorisi toplamda az gibi görünüyor ama çok çeşit yiyorsun. Vücudunun kafası karışıyor olmalı:) Bir öğünde en fazla iki çeşit gıda almaya bak. Biri mutlaka bol yeşil salata olsun. Bazen ben de senin gibi yapıyorum, öyle yaptığım günler kilo veremiyorum. Yemeklerin de kesinlikle sağlıklı yağ olmalı. Zeytinyağı gibi. Sakın ayçiçek veya mısır özü yağı kullanma. Bunlar kilo vermene engel olur. Zeytinyağını abartsan da zarar vermiyor.
-
22 May 2013 Wednesday 10:51:29
snow 06 ,ben de hipotiroid hastasıyım ve kilo vermemiz çok zor,eminesule'ye katılıyorum;ilaç dozun tekrar gözden geçirilmeli,beslenmene dikkat yanısıra,aktiviteni ciddi boyutta arttırmalısın.hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.ben de yaklaşık 1 ayda 3 kilo verdim,benim yaptığım aktiviteye göre belki sağlıklı bir kişi 5-6 kilo verebilirdi:)
-
22 May 2013 Wednesday 09:44:36
bişey yemeden saatlerce durursan vücut yakmak için de boşuna harekete gecmeyecektir. o yüzden durmuştur kilo vermen. Bu sebeple az ve sık yiyin diyorlar. Vücudu sürekli sindirim için harekete geçirmek lazım. Önemli olan az kalorili şeyler tüketip, çok yakmasını sağlamak :)