Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
ezel_ebrar

ezel_ebrar

Kalori Günlüğü Tarihleri
19 Mart 2024 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

ezel_ebrar

Merhaba sevgili diyet arkadaşlarım :) Tam 5 ayda 98 kg'dan 74 kg'a düşüp bunu diyet arkadaşlarım ve bu site sayesinde nasıl başardığımı paylaşmak istiyorum. Bu siyete üye olmadan önce yaklaşık 4 kilo verdim. Diyetarkadasim.com ile kalori takibimi düzenli yaparak 24 kg verdim. Düzgün bir diyet ve sporla, kaslarınızı koruyarak yağlarınızı eritebilirsiniz. Sonuç olarak evet 5 ayda 24 kg vermeniz mümkün!!!

1. Adım : İstikrar
Arkadaşlar diyet ve sporda işin %50'si kafada bitiyor. Diyete başlamadan önce kesinlikle inatçı davranın ve işin sonuna kadar gidin. Diyete başladığınızda ilk haftalarda hızlı su kaybından dolayı çok kilo vereceğinizi düşüneceksiniz fakat 2. ve 3. haftalarda bu hız yavaşladığı için kilo veremediğinizi düşünerek diyet ve spordan vazgeçebilirsiniz fakat kesinlikle vazgeçmeyin metabolizmanız alıştıktan sonra tekrar hızlı kilo vermeye devam edeceksiniz.

2. Adım : Spor.
Bu adım sizi korkutmasın. Bende diyete başlamadan önce hiç spor yapmayan biriydim. Fakat eğer size anlatacağım diyete başlamadan önce diyetle birlikte yürüttüğüm hafif spor takvimini de sizlerle paylaşayım.

Haftanın her günü orta tempoda günde en az 30 dakika (genelde 45) yürüyün. Bir süre sonra alışkanlık yapacak ve yediğiniz yemekleri eritmeden içiniz rahat etmeyecek ve kendiliğinizden yürüyüş yapacaksınız.

3. Adım : Diyet
Geldik en önemli adıma. Kısa ve öz anlatacağım. Aşağıdaki adımları uygulayacak 5 ayda 20 küsür kilo verdim (Hatta tam 5 ay bile sürmedi)

- Ekmeği kesin : Ekmek yemeği mümkünse bırakın, bırakamıyorsanız kahvaltıda ve akşam yemeğinde 1 dilim tam buğdaylı kepek ekmeği yiyebilirsiniz. Kesinlikle beyaz ekmek yemeyin.

- Tuzu kesin : Tuz kullanımı kilo vermeyi yavaşlatan bir etkendir. Tuz kullanan biriyseniz tuzu azaltın hatta kesin. Yemeklere çok az tuz atın, salatada, kahvaltıda tuz kullanmayın.

- Şekeri azaltın mümkünse kesin : Özellikle çay içerken şeker kullanmayın (ki ben küçük çaya bile 3 - 4 küp şeker atardım) inanın bunu yapamam demeyin. İlk bir-iki hafta tadı hoşunuza gitmeyecek, zorlanacaksınız fakat alışınca normal gelecek. Nescafe'yi ikisi bir arada için (şekersiz olandan), bitki çayları da içebilirsiniz tabi bunlarda şekersiz :)

- Abur cuburu kesinlikle kesin! Özellikle ilk 2 ay kesinlikle cips, çekirdek, gofret vs. tüm abur cuburlardan uzak durun. Bir süre sonra mideniz küçüleceğinden ihtiyaç duymayacaksınız

- İçeceklere dikkat edin : Kola içmeyi bırakın. En çok kilo aldıran içecek koladır. Meyvesuyu, meyveli soda en azından diyetteyken içmeyin. İçecekseniz ayran için.

- Bol bol su tüketin! Aklınıza geldikçe 1-2 saatte bir su için.

- Fastfood yiyeceklerden uzak durun. Hamburger, patates kızartması vb. şeyler tüketmeyin. Yemek yapmak benim gibi size de zor geliyorsa tavuklu salata yiyebilirsiniz.

- Kahvaltıda istediğiniz kadar yeşillik, domates, yumurta, biraz peynir tüketebilirsiniz.

Profil Yorumları