Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
fundalı funds

fundalı funds

Kalori Günlüğü Tarihleri
19 Mart 2024 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

fundalı funds

Herkese merhaba :) Benim kilo problemim okulu bitirip işe başlamamla çıktı ortaya. O hareketli dönemlerden direkt masa başına geçiş yapınca kilolar da yavaş yavaş gelmeye başladı. "Aman ne olacak, nasıl olsa veririm" diye diye 80 kiloya kadar çıktım. Son zamanlarda her alışverişe çıktığımda hüsrana uğruyordum. Beğendiğim hiçbir şey olmuyordu, olsa da yakışmıyordu. Her seferinde sinir ve üzüntü içinde saçma sapan yemeklere vuruyordum kendimi. Ta ki geçen yaz tatiline kadar...

Fotoğraflarıma baktım ve kendimden nefret ettim. Resmen karşımda bir genç kız değil kocaman bir kadın duruyordu. Tatil dönüşünde hemen diyete başladım. Bu siteyi zaten biliyordum, hemen kalori takibine geri döndüm. 1-2 hafta içinde baktım kilo verebiliyorum daha da hırslandım.

Sabah, akşam 1 saat düzenli yürüdüm. Her gün en az 2,5 litre su ve 1 fincan yeşil çayı mutlaka tükettim. Bana en uygun olanın Karatay Diyeti olduğuna karar verdim ve mümkün olduğunca uymaya çalıştım (tabi ki buradaki arkadaşlarımın desteğini asla göz ardı edemem). Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki en sağlam öğününüz kahvaltı olmalı. Kahvaltınızı sağlam yapın, asla geçiştirmeyin ki gün içinde açlık krizleri yaşamayın. Akşam yemekleriniz en hafif öğün olsun hatta imkanınız varsa saat 5-6 dan sonra bir şey yememeye çalışın. Ne kadar hızlı kilo verdiğinize kendiniz bile şaşıracaksınız. Bir öğünde kaçamak yapınca asla bütün günü heba etmeyin; atıyorum öğlen yanlış bir şey yediniz, "aman bugün bitti bozayım gitsin" demeyin sonraki öğününüzü oldukça hafif tutun hatta ceza olarak hiçbir şey yemeyin :) ve sakın "Ben yapamıyorum, kilo veremiyorum" demeyin. Ben verebildiysem herkes verir. Birazcık sabır ve irade lazım, sonunda kazanan taraf siz olacaksınız. Kendinize olan özgüveniniz artacak. Sağlık problemleriniz sağlıklı beslendiğiniz için minimum seviyeye inecek ve etrafınızda hem sizi takdir edip övgüler yağdıran hem de kıskançlıktan çatlayan bir sürü insan olacak :)

inanın bana bu duyguları yaşamaya değer sadece karar verin gerisi kolay. Sevgiler...

Profil Yorumları