Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
havva mendeş

havva mendeş

-25 kg Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
Aşağıda 01 Mart 2015 Pazar tarihli kayıtlar görüntüleniyor.

Toplam
941 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

havva mendeş

Kasım ayı içinde kilo verme kararı aldıktan sonra internette bu siteyi buldum ve 1 Aralık 2014 tarihinde siteye üye oldum. Yediklerime dikkat etmek ve hareket miktarını arttırma kararımı aynı gün uygulamaya başladım.

Tartılmadım ama 88 kg civarında olduğumu biliyordum. Kilo kaybından ziyade incelme ile sonucu görmek istiyordum. Ölçü, kıyafetlerim olmalıydı.

Diyetarkadasim.com beni disipline etmede çok yarımcı oldu. Siteyi telefonuma da yükledim ve yediğim her şeyi girmeye başladım. Bir süre sonra o rakamları görmemek için elimin yemeğe gitmediğini veya porsiyonları küçülttüğümü farkettim. Artık daha az yiyordum. Bu arada spora başladım. Haftada 3 gün civarında 1-2 saat arası fitness, yürüme ve bisiklet yaptım. Sistemde verdiğim kiloyu 0.15 kg tutacak şekilde aldığım ve yaktığımı dengeledim.

Kayıt sistemi ile yeme alışkanlığım değişti. Hayatıma her gün yoğurt girdi. Yeşil çay içtim. Spordan 1 saat sonra süt içtim. Şekeri çok az tüketmeye çalıştım. Ekmeği günde 2 dilime düşürdüm. Artık beslenmem düzene girdi. Kendimi diyette hissetmiyorum. Yaşam tarzımı bu site rehberliğinde düzene soktum diye düşünüyorum. 2 gün fazla kaçırırsam hiç sorun etmiyorum. "Bu değişiklik süreci" diyorum. "Borcumu ödeyeyim" deyip sporu arttıryorum. Bu matematiksel oyundan keyif alıyorum.

Şu an 80 kg civardındayım. 80 günde 8 kg gibi. Bu arada hiçbir sağlık sorunu yaşamadım. Kalori dengesiyle beraber et, süt, yoğurt ve yumurta bol bol tükettim. Omega 3 kullandım. Herhangi bir sarkma vb olmadı. Sitenin adı bana çok uyuyor; ben bu siteyle arkadaşlık ederek bu aşamaya geldim. Sitede anlayamadığım ve eksiklik olarak gördüğüm bir durum. Başlangıç kilonuzu giriyorsunuz hesaplama o kiloya göre bazal metabolizma ama 8 kilo verdikten sonra bazal metabolizma değişiyor. O nedenle ilerleyen zamanda kiloyu değiştirmek gerekiyor. Kiloyu değiştirdiğiniz zaman da verdiğiniz kilo diğer bazal metabolizamaya göre hesaplandığı için az çıkıyor, gerçekçi olmuyor. O nedenle ben toplama değil de kendimin günlük hedefiyle ilgilenmeye başladım. Her şekilde yaşam tarzım değiştiyse sitenin katkısı çok fazla.

Profil Yorumları