Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
lacoste

lacoste

Şampiyonluk Kupası
Kalori Günlüğü Tarihleri
Aşağıda 19 Ağustos 2014 Salı tarihli kayıtlar görüntüleniyor.

Toplam
1029 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

lacoste

Merhaba Sevgili Diyet Arkadaşlarım;


-Benim kilolarım aslında çocukluktan gelen bir kilo değildi, zayıf geçirilmiş bir çocukluk ve ardından sporla iç içe geçen lise yıllarım oldu. Kilo almaya profesyonel spor yaşantıma son verdikten sonra başladım. Başlarda çok rahatsız olmadım hatta cılızlıktan kurtulmak beni sevindirmişti bile ta ki 116 kiloya ulaşıncaya kadar...

-Daha önce de 2 defa spor ve diyet ile kilo verdim ama bilinçsiz yaptığım, yaşam ve yeme tarzımı değiştirmediğim için verdiğim kiloların hepsini fazlasıyla geri aldım... Son yıllarda kullandığım 1-2 ilacın olumsuz etkisi ve sağlıksız beslenmeyle 116 kg kadar çıkmıştım.

-Burada olan sıcaklık diğer sitelerde yok, üyeler birbirlerine yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapıyorlar, burada aslında bildiğim şeylerin farkına vardım diyebilirim, yeme saatlerim, miktarları ve besin değerleri konusunda çok hatalıydım onlar düzeltildi, hiç aç kalmadım. Hiç öğün atlamadığım için muhtemelen. Kısacası sağlıklı beslendim.

-Kilolarım gidince çok hafifledim, hareket etme isteğim arttı. Hızlandım, nefes alışım değişti, ayak, diz ve bel ağrılarım geçti. En önemlisi de giyecek eşyalarımı daha kolay bulmaya başladım. Artık mağazalarda XXXL arama derdinden kurtuldum. Ayrıca uzun zamandır beni görmeyen arkadaşlarımın şaşkın bakışları beni çok mutlu ediyor.

-Beslenme alışkanlıklarımı değiştirdiğim için 33 kg verdim ve uzun süredir de kilomu koruya biliyorsam bunu sağlıklı beslenme alışkanlığıma borçluyum. Burada arkadaşlarıma tavsiyem sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeleri olacaktır yasaklarla dolu bir diyet sonunda verilen kilolar fazlasıyla geri alınacaktır, fakat benim gibi beslenme tarzınızı sil baştan değiştirir ve bunu bir yaşam tarzı haline getirirseniz bir daha asla fazla kilonuz olmayacaktır.

-Diyet yapmak çok kolay değil; zor da değil. Kafada bitirmek ve inanmak kolaylaştırıyor. Zaten her hafta tartıda kilo verdiğini görmek ve etraftan ‘zayıflamışsın’ tebrikleri almak da insanın motivasyonunu artırıyor.

-Benim artık kilo problemim yok ve kalori takibini bırakmış olmama rağmen buradaki arkadaşlarıma yardım etmek için sürekli siteye giriyorum ve bana yöneltilen soruları bıkmadan usanmadan cevaplıyorum, sizlerde çekinmeden sağlıklı beslenme ile ilgili kafanıza takılan ne varsa bana sayfamdan veya özelden mesaj atarak sorabilirsiniz, ben başardım eminim sizlerde başarabilirsiniz.

TAVSİYELER; Öncelikle benim kilo verme ve koruma dönemimdeki vazgeçilmezlerim den bahsedeyim sizlere, SU VE YEŞİL ÇAY...

SU;

-Su yaşamsal önem taşımakla birlikte kilo kaybında da etkilidir.

-Sağlıklı bir kişide su ihtiyacı kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Ortalama 1, 5–2, 5 lt arasındaki su tüketimi normaldir.

-Çoğumuz maalesef su içme alışkanlığını kazanmış değiliz. Su içmeyi genellikle unutuyoruz!! Halbuki gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmek sağlık için olduğu kadar kilo kontrolü için de çok önemlidir.
Peki su tüketimimizi nasıl artırabiliriz?


Peki su tüketiminizi nasıl artırabiliriz?

- Güne su ile başlayın! Her sabah uyandığınızda 1 büyük bardak su için, bu davranışı alışkanlık haline getirin.

- İş yerinizde, evinizde Masanızın üzerinde her zaman temiz ve cam bir şişede su bulundurun.

- Çay ve kahve içmekten su içmeyi unutuyorsanız; buna artık bir dur demenin zamanı gelmiş. Size önerim; çay/kahve kupanıza arada su koyup tüketmeniz... Bir defasında çay, diğerinde su koymak gibi sırayla da yapabilirsiniz. Böylece su tüketiminiz otomatikman 2 katına artacaktır.

- Su içmeniz gerektiğini hatırlatan minik post-it kağıtlar size yardımcı olabilir. ’Su içmeyi unutma’ şeklinde notlar aldığınız post-it leri monitörünüzün üzerine, arabanızın camına yapıştırabilir, cüzdanınızın içine koyabilirsiniz.

- Her akşam iş yerinizden ayrılırken su içmeyi alışkanlık haline getirin.

- Çantanızda minik bir şişe su bulunması acil bir durumda (toplu taşıma aracı kullanıyorsunuz, trafikte uzun süre kalma gibi durumda, vs.) oldukça faydalı olacaktır.

- Arabanızda her ihtimale karşı en az 1 şişe içme suyu bulundurun.

- Öğün aralarında su içmeyi alışkanlık haline getirin.

- Günü su ile bitirin! Gece yatarken büyük bir bardak su içmeyi unutmayın.


YEŞİL ÇAY;
Öncelikle yeşil çayın demlemesini bilmek lazım, yanlış demlendiği zaman hem etkisini kaybedecektir hemde acı bir tat alıp içimi zorlaşacaktır.

Yeşil Çay Nasıl Hazırlanır?
Yeşil çayı hazırlamak için diğer bitkisel çaylardan daha farklı bir yol izlemeniz gerekmiyor. Bir fincan çay için bir çay kaşığı (5 gr) kurutulmuş yeşil çay yaprağı yeterli olacaktır. İyi su kullanmanız çayın tadını çıkarabilmeniz açısından önemli. Suyu kaynatın, ocağı kapatın ve 4-5 dakika bekleyin. Kabarcıklar azaldıktan ve su biraz soğuduktan sonra bardağın üzerine süzgeçle yerleştirdiğiniz yeşil çayın üzerine dökün. 2-3 dakika bekletin, daha uzun bekletirseniz çayın tadı biraz acı olabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise su tam kaynar haldeyken bardağa boşaltmamak, çünkü yeşil çay en iyi 80-85 derece suyla demlenir.

Faydaları;

Güçlü bir antioksidandır
Kansere karşı koruma sağlar
Kötü kolesterolü düşürür
Kalp sağlığına iyi gelir
Kan basıncını düşürür Diş çürüklerini önler
Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar
Metabolizmayı hızlandırır
Kilo vermeye yardımcı olur
Bağışıklık sistemini güçlendirir

Ama unutmayalım her şeyin fazlası zarar ben günde 2-3 kupa içiyorum sizlerde 2-3 bardağı geçmeyin.

17 AĞUSTOS 2018 ne mutlu bana hala kilomu koruyabiliyorum:)

Profil Yorumları