Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
kalamarina

kalamarina

-5 kg Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
Aşağıda 25 Haziran 2014 Çarşamba tarihli kayıtlar görüntüleniyor.

Toplam
1145 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Albümde hiç fotoğraf yok...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

kalamarina

Herkese Merhaba,

Aslında Ben 83 kilo ile diyete başladım bu siteyi 3 gün sonra farkettiğimden dolayı başlangıcı 82 olarak yazdım zaten ilk günlerde hemen hızlıca (vücut ödemden dolayı biriken suyu attığından) kilo veriliyor. Şu anda 76 kiloyum hatta tartıda sabahları kalktığım 75 leri görmeye başladım. Profilimin üstünde kilo vermemin sebeplerinide aşağıda yazacağım.

Neyse ortalamamda da görüldüğü üzere genelde 1.200 ve 1.400 kalori arasında yemeğe gayret gösteriyorum bazen 1000 kalori de kalıyorum istemeden de olsa bişeyler yiyerek 1200e çıkıyorum çünkü 1200 altı kalori genelde tavsiye edilmiyor vücut kendini açlık moduna alıyor ve metabolizma hızı düşüyor ve yakılan kalori azaldığından zayıflamayı bırakın kilo alma durumu ortaya çıkıyor (yalnız bu sınır bayanlarda nedir bilmiyorum). Birde ben bu diyet boyunca asla aç kalmadım ve kendimi halsiz ve aç hissetmedim 2-3 kerede sınırın dışına çıkıp ödül günü yaptım.

Yaptıklarıma gelince şekeri kestim çayı şekersiz içiyorum, normalde tuzlu yemek yerdim (tadına bakmadan direk tuz atanlardan biriydim yani) artık tuz atma devri bitti sadece yemek yapılırken atılan tuzu yemiş oluyorum. Abur cubur cips çikolata tatlı kola meyve suyu vs. tamamen sildim (zaten cips dışında pek abur cuburum olmazdı).

Dengeli besleniyorum kahvaltı genelde 300-350 kalori haftasonu biraz artıyor, öğlen ve akşam yine 300-500 kalori arasında değişiyor birde saat 17 gibi bir elma vb meyve gibi şeyler yiyorum. Ağırlıklı protein yiyorum ama diğer öğünde mümkün olduğunda sebze yemeğe gayret ediyorum.

Ekmeği sıfırlamadım karbonhidratda gerekli tamamen sıfırlamayın deniliyor o yüzden glisemik indeksi düşük olan (kan şekerini yükseltmeyen ve dengede tutan) kepekli, çavdar veya tam buğday ekmeğinden her öğünde bir dilim yiyorum. Bol su içiyorum ve yoğurt, ayran vs bol tüketiyorum.

Bunların dışında yaptığım iki şey var direk zayıflamaya yönelik değil ama yardımcı olacak şeyler. 1.si Her sabah ve akşam yemekten 15 dakika önce 1 tatlı kaşığı elma sirkesinden oluşan 1 bardak su içiyorum. Birde şu 5i 1 yerde denilen zayıflama çayından günde bir öğlen birde akşam (çok geç içilmemesi tavsiye ediliyor idrar söktürücü özelliği gece sıkıntı olabilir) 2 bardak içiyorum. Bunlardan sirkeli su midemi rahatlatıyor ve sanki aç değilmişim hissi veriyor yemeği iştahla değilde normal yemiş oluyorum. Yalnız arkadaşlar bu ikisini kendinize göre araştırmadan içmeyin içsenizde abartmayın unutmayın hayatta herşeyin fazlası zarar vücuda fazladan alınan birşey istediğiniz şeyi elde etmenizi sağlarken yandan başka şeylere aşırı yük olur ve sağlığımızı bozabilir mesela zayıflama çayı fazla içilirse idrar söktürücü özelliğiyle beraber az su alımı olursa böbrek taşı olmasına sebep olabilir.

Gelelim yaptıklarıma her gün işten eve 2,5 km hızlı yürüyerek geliyorum (arada istisnalar olabiliyor). Yemekten sonra 1 saat hızlı yürüme ve koşu yapıyorum. İnterval cardio denilen antreman 5 dk koşu 10 dk hızlı yürüyüş. Yine bir kaç günde bir internetten evde yapılan spor hareketleri videolarına bakarak evde uyguluyorum. Bunu daha sonra düzenli hale getirip vücudu şekle sokmak için kullanacağım.

Bu arada arkadaşlar aklınızda olsun diyet yaparken bazen vücut kendini yeni döneme alıştırtırdığından dolayı diyete karşı önlem alıyor ve kilo verimi durabiliyor. Ben mesela 10 gün boyunca 100 gram eksilmedim. Moralinizi sakın bozmayın böyle bir durumda diyete aynen devam edin (sakın kalori alımını azaltmayın yoksa açlık modu yüzünden bu sefer kilo alırsınız) bunu aşmak için muhakkak fazladan spor yapın vücut bir yerden sonra pes edip kilo vermeye başlayacaktır.

Vereceğim bir 4-5 kilo kaldı. Ondan sonra koyvermek yok kaloriyi arttıracağım ama sağlıklı beslenmeye aynen devam edeceğim. Diyetin en güzel yanı budur bence.

Diyetarkadaşım.com sitesine ve yöneticilerine sağlıklı ve bilinçli kilo vermem konusunda yardımcı olacak bir site yaptıklarından dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sayelerinde kafamıza göre ve aç kalarak değilde hesap kitap yemek yiyerek sonuca ulaştık.


Saygılarımla...

Profil Yorumları