Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
 azize kocaoğlu

azize kocaoğlu

Kalori Günlüğü Tarihleri
28 Temmuz 2015 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

49174
49174
49174
49174
49174

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

azize kocaoğlu

Merhaba arkadaşlar!

Herşey normal giderken bir olay, bir durum, bunun gibi bir şey; resim çekilir, o da ne! O ben olamam... Herhalde resim çekilirken şöyle oldu böyle oldu derken ve bu böyle sürüp giderken bir gün iki resim yan yana gelir ve anlarsın ki o resimdeki sensin. Bu gerçeği artık anlar ve çaresizce başlarsın bir şeyler yapmaya. Herkes yerken sen lokmalarını sayarsın ya da sayar sayar unutursun. Of olmadı kaçırdım, boşver bir günden bir şey olmaz dersin ve böyle günler birbirini takip eder. Tam bir kısır döngü, sürekli en başa dönmek, hem caydırıcı hem de çok berbat bir şey. Olmuyor derken bir boşvermişlik ve artık kabulleniş başlar. Elinden tutan olsa bir arkadaş yada bir rakip... Evet hırslıyımdır fakat yanaşan yok. Herkes ya halinden memnun yada iradesiz. Evet yalnızsın. Hadi gel de diyet yap!

Tam da böyleyken google'da diyet diye ararken Diyet Arkadaşım'la karşılaştım. Neyse, tıkladım inceledim; süper birşey! Tam da benlik. Bir arkadaş bulamazken o da ne! Binlercesi... Üstelik yediğini senin yerine hesaplayan bir sistem. Yeter ki dürüstçe yaz. Çok memnunum.

Hemen hemen başlangıçta her şeyden tadıyordum. Evet, tadıyordum diyorum çünkü böylece nefsimi köreltiyordum. Daha sonraları "Vay be! Ne kadar da kaloriliymiş" deyip kestiklerim oldu. Daha doğal, işlem görmemiş yemeklere yöneldim. Böylece günler günleri takip etti ve en sonunda doğum öncesi kiloma kavuştum. Kavuştum diyorum çünkü tam da öyle. Resmen gün sayıyorsun şafak sayar gibi.

Benim tavsiyem acele etmeyin, sabırlı olun ve eğer benim yaşlarımda iseniz yüzünüzün çökmemesi için mutlaka her gün protein alın. Ben bunu yoğurt ile karşıladım. Yüzüm çökmediği gibi daha genç gösteriyorum. Bir de tavsiyem; sofraya her şeyi getirmeyin. Sırası ile salata, yoğurt ve daha sonra diğerleri. Ama salata ve yoğurt ayrılmaz ikili olsun. Her öğlen ve akşam mutlaka olsun. Ben salatada yağ kullanmıyorum. Onun yerine nar ekşisi, limon ve bazı baharatlar ilave ediyorum. Her şeyden yiyin ama ölçülü ve pişirme yöntemlerine dikkat edin. Ben artık birçok şeyi fırında yağlı kağıt ile pişiriyorum. Hem çok lezzetli hem sağlıklı hem de çok hafif oluyor. Fakat malesef işyerinde yemekhanede ne varsa onunla idare ediyorum. Tabi ki bazılarını eleyerek. Örneğin aşçı duymasın ama pilav asla almıyorum. Hem çok yağlı hem de yapamıyor. E bu da benim işimi kolaylaştırıyor. Bunun gibi...

Profil Yorumları