Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
mmmdenysmmm

mmmdenysmmm

-5 kg Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
Aşağıda 31 Temmuz 2018 Salı tarihli kayıtlar görüntüleniyor.

Toplam
453 kcal

Toplam
540 kcal

Fotoğraf Albümü

34143

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

mmmdenysmmm

Artık zamanı geldiiii :) Değerli diyet arkadaşlarım; 3 aylık bir süreçte bu kadar kilo vereceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şu an yazacaklarıma hala inanamıyorum.

Bu işe karar vermem uzun zaman aldı (10 yıl... Hep hedefimdi :) Sürekli kilo alıyordum ve hep kilo vermeyi erteliyordum. Birden karar verdim ve ilk yapacağım şeyin bir tartı almak olduğunu biliyordum. Hemen tartıldım ve 88 kilo olduğumu gördüm. Gerçekten çok üzüldüm. Çünkü kilomun o kadar olmasını beklemiyordum. O anda birden artık zamanı geldi dedim ve başladım. Yaklaşık bir hafta sonra bu siteyi buldum. Daha önce de kilo verme çabasına girmiştim ama maalesef kısa sürmüştü. Diyet Arkadaşım üyeliğimden sonra birden işler yoluna girmeye başladı. Neden işlerin yoluna girdiğini özetle anlatarak siz değerli diyetarkadaşım.com üyelerine yardımcı olurum umarım.


-Bu site ile düzen oluştu ve besinleri takip ederek ne kadar kalori aldığımı öğrendim hatta ezberledim. Kalorileri ve yemek yemeden önce kaç kalori olduğu öğrenip buna göre ne yiyip ne yemeyeceğime karar verdim.

-Özellikle ekmek, kola, makarna, piriç ve tatlı başta olmak üzere unlu gıdalardan, tatlıdan ve tuzdan uzak durdum bu çok önemli...

-Diyetleri inceledim ve yaşam tarzıma en yakın beslenme şeklinin Karatay Diyeti olduğunu farkettim. Yaşam tarzımı bu sisteme uydurdum. Yani sabah kahvaltısını çok önemsedim mutlaka her sabah kahvaltı yaptım.

-Kahvaltı olarak; yumurta, peynir, yeşil zeytin, domates, salatalık, kuru kayısı, badem, ceviz, fındık standart kahvaltı menüm oldu.

-Protein ağırlıklı beslenmeye başladım çünkü daha önce maalesef genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenmiştim.

-Akşam saat 6'dan sonra yiyecek tüketmedim çünkü akşam leptin hormonunun salgılanması gerekiyor. Bu hormon dinlenir halde iken ve uykuda iken kilo verdiriyor özellikle açlık olduğunda...

-Öğün aralarında sadece su, maden suyu, şekersiz çay ve kahve tükettim. Ara öğün olarak asla birşey yemedim.

-Günde en az 3 litre su tükettim. Metabolizmayı oldukça hızlandırıyor ve kabızlığı önlemede oldukça etkili. C VİTAMİNİ suda çözünür.

-Meyveyi sadece 1 tane olmak üzere sadece kahvaltıda tükettim. Eskiden akşamları yerdim fakat içerdiği şekerden dolayı kilo yaptığını öğrendim.

-Yağ olarak evde tereyağı ve zeytinyağı bulundurmaya başladım. A, D, E, K VİTAMİNLERİ yağda çözünür.

-Bir yerden sonra aynı kalori değerine sahip olan besinlerin metabolizmamızda aynı şekilde yakılmadığını öğrendim. Yani bir dilim ekmek de yaklaşık 70 kalori yumurta da fakat kalori değerleri eşit olmasına rağmen ekmek zararlı. Hemen kilo aldırır, acıktırır ama yumurta tok tutar ve kilo yapmaz.

-Günde ortalama 1000 ila 1500 arası kalori alımı yaptım.

-Haftada en az 3 gün, 1 saat koştum veya ağırlık çalıştım. 1 gün spor yaptıysam diğer gün mutlaka dinlendim. Vücut toparlansın diye yoksa sakatlıklar yaşanır aman dikkat.

-Diyetimin ilk gününden itibaren çok düzenli ve istikrarlı şekilde kalori takibi yaptım, tükettiğim besinlerin kalori değerlerini gerçekçi ve doğru olarak yapmaya çok dikkat ettim.

YAŞADIĞIM SIKINTILAR

1-Kabızlık sorunu yaşadım başlarda. Sonra su tüketimini artırarak düzelttim.

2-Ödem sorunu yaşadım, düzenli aralıklarla bu sorun devam ediyor. Özellikle tuzlu yiyecekler ve bazı kişiye özel olumsuzluk yaratan gıdalar neden oluyor. Tartıda kilonuz birden yükseliyorsa 1 kilo veya gram olarak bilin ki ödem olabilir.

3-Kilonun günlerce, haftalarca aynı kalması sorununu yaşadım. Moralimi bozmadan sporuma ve sağlıklı beslenmeme devam ettim. Stresten uzaklaşmaya çalıştım.

4-Bazı günler canım zararlı yiyecekler istiyor ama şu ana kadar sadece 2 kez künefe, 3 kez de dondurma yedim. Bunun dışında sağlıklı beslenmeme sadık kaldım.

ÖNERİLERİM

1-Çok az kalori alarak kilo vermeye çalışmayın. Bazal metabolizma hızınızın 400-500 kalori altında kalori almaya çalışın ve mutlaka 1 saat spor yapın. Çünkü yağ yakımı 30 dakikadan sonra başlar.

2-Ekmeği kesin ve bunu bir çırpıda yapın. Kim ne derse desin; ekmek tekrar kilo almamızı sağlayan bir besindir.

3-Her gün üşenmeden ve dürüstçe mutlaka kalori değerlerini girin.

4-Posası bol yiyecekler tüketin çünkü kalın bağırsakta uzun süre kaldığından daha tok tutar. Mümkün olduğunca evde yaptığınız yemekleri tüketin.

5-Diyet başlarında hızlı kilo verirsiniz fakat zamanla yavaşlamaya başlar. Hep aynı hızda kilo veremediğiniz için strese girmeyin.

6-Sitedeki kilonuzu mutlaka güncelleyin.

7-Bazı arkadaşların yok lahana suyu maydanoz suyu bilmem hangi ot çayı gibi mucizevi kilo verdiren yiyeceklerine kanmayın. Yaşam tarzınıza uygun besinleri tüketin. Ömür boyu tüketeceğiniz besinlerle diyet yapın yoksa diyet bitince kilo alırsınız hem de fazlasıyla.

8-Herkesin bünyesi, metabolizma hızı farklı. Bu yüzden başkalarının veya benim beslenmemin aynısını yapmak yerine deneme yanılmayla kendi yaşam tarzınıza uygun bir diyet belirleyin. Birisine kilo verdiren bir besin başkasında etkiyi göstermeyebilir.

SON SÖZ.... ÇOOOOOKK MUTLUYUMMM :))

Şu an 73 kiloyum yani site ile aynı gitmiyorum duraklama dönemleri dolayısıyla. Fakat bedenim medium'dan small'a düştü, çok mutluyum ve özgüvenim oldukça yükseldi. İstediğim elbiseyi rahatlıkla giyiyorum ve artık alışveriş merkezlerinden morali bozuk çıkmıyorum. İnsanların kilo verdiğimi gördüklerinde şaşırmaları benim en büyük ödülüm oluyor. En önemlisi ise büyük bir hedefimi gerçekleştirmeyi başarmış olmak.

Değerli diyet arkadaşlarım; umarım size bir nebze olsun yardımcı olmuşumdur veya ilham verebilmişimdur. Darısı sizin başınıza... Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım. Çekinmeden istediğinizi sorabilirsiniz :)))

Profil Yorumları