Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
hedef15

hedef15

Kalori Günlüğü Tarihleri
01 Eylül 2015 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

hedef15

Merhabalar,

Her şey Nisan ayında dijital bir tartı satın almamla başladı. Eve gelir gelmez hemen tartıldım ve gözlerime inanamadım. Tam 94 kg olmuştum! Tartı dijital olduğu için ayarlarında hata olduğunu umarak firmayı aradım. Acı gerçekle yüzleştim; tartının ayara ihtiyacı yoktu. Ben tam 94 kg olmuştum!
İnternette kendime uygun diyet reçetesi araştırırken tesadüfen diyetarkadasim.com'u buldum.
Bu site sayesinde, aslında beni mutlu etmediği için uzun süre uygulayamadığım diyet reçeteleri, arada atıştırdığım çok masum görünen bir lokmalık gofretler, krakerler... İşyerimde masa başında, akşam ise evde kanepede hareketsiz bir hayat ile kendi kendimi nasıl şişmanlattığımı anladım.

Nisan ayından itibaren 5,5 ayda tam 10 kg verdim. Hem de hiç açlık çekmeden sadece kendi sevdiğim yiyecekleri seçerek. Bu site sayesinde işin sırrının matematik olduğunu anladım. Son aylarda seyahatlerim sebebi ile buraya giriş yapamadım ama bu site sayesinde tercih ettiğim besinlerin kalori değerlerini ezberlediğim için hiç zorlanmadım.

Gelelim püf noktalara;
Eğer dondurmayı abarttıysam yürüyüşü arttırdım ya da o gün yeterince hareket edemediysem, yürüyüş imkanım olamayacaksa yediklerimin kalorisini oldukça düşürdüm (yani matematiksel dengeyi bozmamak şart). Günde iki öğün yemek yedim. Kahvaltıyı daha geç saate alarak öğle yemeğini de ileri saate kaydırarak (Saat 17 -18 gibi) akşamı öğününü iptal ettim. Yerine kahve, şekersiz meyve yada yoğurt koydum (İlk hafta bu biraz zorladı hatta yememek için erkenden yattığım oldu :) 2 öğün ve aralar sayesinde günlük alınan kalori toplamı oldukça düşüyor.

Her akşam 18'de yağsız tavada bir porsiyon tavuk göğüs pişirdim. Yanında kocaman bir kase salata (Atom, domates, maydanoz, reyhan otu) ile yedim (Hafta içi, iş çıkışı bulamam diye her pazar günü marketten 7 günlük tavuk göğüs eti aldım). Bunu özellikle tavsiye ediyorum çünkü tavuğun en sıkı eti olan göğüs eti ve salata inanılmaz tok tutuyor, 4 saat hiç acıkmıyorsunuz. Salataya ise sakın mısır filan eklemeyin kalorisi çok yüksek.

Son olarak akşam televizyon karşısında 8-9 gibi insan acıkmasa da bir şeyler atıştırmak ister ya mürdüm eriğini öneriyorum. İnanın 2. erikte insanın boğazında düğümlenip öyle bir oturuyor ki ben böyle iştah tıkayan bir meyve daha görmedim desem yeridir.

Herkese başarılar diliyorum...

Profil Yorumları