Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
ada34

ada34

-20 kg Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
19 Mart 2024 Salı tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

ada34

Kendimi bildim bileli hep kilolu bir insandım. Üniversiteye gidene kadar kilolarım beni fazla rahatsız etmemişti ama çevremdeki insanların zayıf ve fit görüntüleri beni zayıflayıp sağlıklı bir insan olmaya itti. Zayıflama uğruna 20 yaşımdan 35 yaşıma kadar ömrümü sayısız diyetisyen ve doktorda geçirdim. Sonuç hep aynıydı; düşük kalorili bir diyet, başarılı bir zayıflama ve sonrasında verdiğim kiloları fazlasıyla geri alma.

Geçen seneki tahlillerimde trigliseritim 700 çıkınca işin ciddiyetini anladım. Kilodan daha tehlikeli bir hastalığa yakalanmak üzereydim. Araştırmalarım ve okuduklarım sonucu KARATAY diyeti yapmaya karar verdim. 87 kg ile başladığım diyet yolculuğuma tam bir sene sonra 61 kg olarak devam ediyorum.

Diyetarkadasim.com' bir arkadaşım sayesinde üye olduğumda 84 kiloydum. Yediklerimi not ederek kilo kontrolü yapmak bana çok mantıklı geldi. Sonuçta yaptığım diyet kalori kontrollü bir diyet değildi ama bugün ne yedim, ertesi gün vücudum nasıl etkilendi, hangi besinler kilo vermeme yardımcı oldu, ne yediğim günler fazla çıktım... Tüm bunların takibini yaparak, vücudumu tanıdım ve ona göre beslendim.

Bu bir yıl içinde, günlük beslenmemi bir denge içine oturttum. Öncelikle 3 ana besin grubunu dengeli bir şekilde tüketmeye çalıştım. Protein (balık, tavuk, hindi, kırmızı et ve sakatat), yararlı karbonhidratlar (kuru fasulye, barbunya, maş, kırmızı fasulye, mercimek, nohut, buğday ve bulgur) ve sağlıklı yağlar (sızma zeytinyağı, doğal tereyağı, kuruk yağı, hayvansal iç yağlar ve sade yağ ).

sabah kahvaltımda hayvansal proteinlere (yumurta, yoğurt, peynir, süt ) ağırlık vererek, yanına mutlaka yeşillik, salata ve bakliyat yedim. Her sabah bir avuç çiğ kuruyemiş (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, kenevir vs.) yemeyi ihmal etmedim.
Salatalarıma ya da yoğurduma susam, çörekotu, keten tohumu serptim.

Her sebzeyi mevsiminde yedim, hazır gıdalardan hep uzak durdum. Sabahları iyice doyup, günlük beslenmemi 2 öğüne indirdim. Akşam yemeğimi saat 4-5 arası yedim ve özellikle hafif beslendim. Balık ızgara, buğulama ya da tavuk, hindi ızgara ya da köfte yedim. Yanına mutlaka mevsim salatası ya da zeytinyağlı bir yemek yiyip genellikle kefir içtim.

Diyetimde sabahları 1 porsiyon meyve yedim. Elma, kayısı, erik gibi GI'si düşük meyveleri tercih ettim. Bu da kan şekerimi her zaman dengeledi. İki öğün arasında hiçbir zaman açlık ve kan şekeri düşüklüğü yaşamadım.

Her zaman doyuncaya kadar yedim. Kalorisi yüksek olsa bile sağlıklı ve işlenmemiş gıdaları tercih ettim. Sütümü köylüden aldım, yoğurdumu, kefirimi evde kendim yaptım. Elma sirkemi, turşumu evde kendim kurdum. Her zaman kaya tuzu kullandım. Sebzelerimi pazardan aldım. Yumurtamın, tavuğumun, etimin ve balığımın her zaman doğal ortamlarda yetişmiş olmasına dikkat ettim.

Amacım kilo verirken bir yandan da sağlığımı geri kazanmaktı. Düzenli olarak yaptırdığım tahlillerimde kan değerlerim ve özellikle trigliseritim normal değerlerine döndü. şu anda gayet sağlıklı bir insanım. Eğer istenirse, biraz sabır ve mücadeleyle hem sağlığımızı geri kazanabiliriz, hem de kalıcı bir şekilde kilo verebilirz...

Tüm diyet arkadaşlarıma kolay gelsin. Herkese sağlıklı günler...

Profil Yorumları