Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
blacktulip

blacktulip

Şampiyonluk KupasıFit Madalyası
Kalori Günlüğü Tarihleri
Aşağıda 09 Aralık 2013 Pazartesi tarihli kayıtlar görüntüleniyor.

Toplam
2501 kcal

Toplam
400 kcal

Fotoğraf Albümü

1789
1789
1789
1789
1789
1789
1789
1789
1789
1789

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

blacktulip

Ben çocukluktan beri kilo problemi yaşayan insanlardan biriyim. 16 yaşındayım. 1 yıl öncesine kadar 100 kg bir obezdim.

Şu an 52 kg'a düştüm ve bunu koruyacağım. 7 yaşından itibaren fastfood ile haşır neşir olmaya başladım. Ailem karşı çıksa da yedikçe yedim yedim yedim... Eskiden kötü bir şey yaptığımı düşünmezdim ama 15 yıl boyunca sağlıksızca yedim işte.

14 yaşından sonra fazla kilolarımla ilgili sorunlarım ortaya çıktı. İstediğimi giyemiyordum ve dalga geçen insanlar oluyordu. Son derece mutsuzdum. Okuldan sonra eve gelir ağlardım. Sonra ben neden yapamayayım ki diye düşündüm. Sonuçta hiçbir şey için geç değil diyerek bu maratona 1 önce başladım. Siteden haberdar olmadığım ilk zamanlarda işte çikolatadır cipsdir koladır fastfooddur azar azar kesmeye başladım. Zamanla 10 kg bir fark gördüm. Bunun azmi ile spora başladım. Günde 1 saat koştum ve ip atladım. Enerjimi sporla attım. 15 kg da böyle 5-6 ay içinde yok oldu.

Sonra bu siteyi keşfettim ve hala yanlışlar yaptığımı gördüm. Kalorileri hesaplamaya başladım. Buraya 75 kilo iken kayıt oldum. İlk başta şimdikinden daha sağlıksız beslenerek kalori hesabı yapsam da zamanla günlük kalori alımımı sağlıklı şeyler yiyerek 700-900'e sabitledim. Ekmeği kestim. Onun yerine karbonhidratımı patates, yulaf ezmesi, pirinç patlığı yiyerek almaya devam ettim. Yemeklere zeytinyağı koydum. Öğün aralarımdaki çikolatadır, dondurmadır kestim. Günde en az 3 porsiyon meyve yedim. Proteinimi eksik etmedim. Sebze haşlama ve kuru baklagillere yer verdim. Saat 7'den sonra hiçbir şey yemedim. Süt ve yoğurdumu tam yağlı hergün yemeye çalıştım. Sindirim sistemi sağlığı için sabah uyandığımda sıcak su, form çayı veya yeşil çay ile kuru kayısı ya da taze kayısı yedim. Sporuma devam ettim. Hergün ip atladım step egzersizi yaptım ve koştum. Kilolar yavaş yavaş gitmeye devam etti.

Bu maratona girerken ne kadar fazlanız olduğu önemli değil. Zamanla hepsi gidecektir. Umarım yardımcı olabilecek şeyler yazmışımdır. Siteye çok teşekkür ederim. Sayesinde kendime güvenim geldi. Sonunda kendim olabiliyorum. Umarım herkes mutlu bir zayıflama süreci geçirir :)

Profil Yorumları