Aylık Kalori Etkinliği

Son bir ay içinde yeterli kalori etkinliği olmadığından grafik gösterilemiyor. Bahsedilen grafik, kalori günlüğü tutma başlangıcının 2. gününden itibaren aktif olur. Son bir ay içindeki alınan kalori ve yakılan kalori değişimi ile bazal metabolizma seviyesini gösterir.
azure

azure

Kalori Günlüğü Tarihleri
29 Mart 2018 Perşembe tarihine ait kalori kaydı yok...

Toplam
0 kcal

Toplam
0 kcal

Fotoğraf Albümü

Fotoğraf albümü paylaşıma kapalı...

Ben başardım, siz de yapabilirsiniz!...

azure

Bir yıl önce baskülde 3 basamaklı sayıları gördüğümde nasıl bu hale geldim diye çok şaşırmış ve de çok üzülmüştüm. Ancak düşünmeden her gördüğümü yediğim ve de canımın istediği aşırı kalorili yiyecekleri düşünmeden tükettiğim için sonucun bu olduğunu anladım. Esasında benim ihtiyacım olan şey o yiyecekler değil de yiyecekten aldığım mutluluktu. Duygusal açlık denilen kavramla da bu sayede tanışmış oldum. Canım ne zaman birşeylere sıkılsa çözümü yemek yemekte arıyordum. 1 yıl önce spor merkezinde düzenli spor yapmaya başladık arkadaşlarla ama hala istediğimiz sonuçları elde edememiştim. Çünkü bir spor seansında yaktığımız kalorileri fazlasıyla tekrar geri alıyordum. Sonuçta da ne kilom artıyordu ne de eksi yönde bir sonuç elde ediyordum. Bir ara diyetisyene de gittim ama 1 ay sonra yine istediğim sonucu elde edemedim ve onu da bıraktım. Çünkü listedeki yasaklar beni daha fazla kendine çekiyordu. Sonradananladım ki tek başına spor yapmak kilo vermek anlamında yeterli değil, sürekli bir yerde eksiklik hissediyordum. Daha sonra bir arkadasım bana bu siteyi önerdi, kendisi bu site sayesinde 1 yıla yakın bir sürede 20 kg vermişti. Birkaç gün sonra ben de siteye üye oldum ve ilk kalori takibi yaptığım gün gördüm ki yediklerim vücudumun ihtiyacının çok üzerinde.Ancak yaptığım spor sayesinde kilo almıyordum ve anladım ki sporu bıraksam o kilolar geri gelecek. O gün bu gündür kalori takibini bırakmadım ve kilolar yavaş yavaş gitmeye başladı. Artık canım ne isterse yiyorum ama miktarına dikkat ederek. Bu sayede en azından kilo almamış oluyorum. 2-3 ay kadar bir sürede 5 kg ın gitmesi gerçekten mucize gibi. Ancak zaman zaman duraksamalar yaşamıyor değilim. Bu durumlarda takibi tamamen bırakmak yerine sabırla beklemesini bilmeyi de öğrendim. Duraklama olduğu zamanlar kendime zaman tanıyıp basküle çıkıyorum. Görüyorum ki 1 2 haftada düşmeyen kilo bir anda düşüyor. Takibi normal değerlere inmeyi başardığımda da bırakmayı düşünmüyorum.

.....Yukarıdaki hikaye 4 yıl öncesi. Sorunlu bir gebelikten sonra doğum sonrası 1 ay içerisinde yine hamilelik öncesi kiloma döndüm, emzirme süresince sabit kaldım, sonrasında ise dikkat etmeyip tekrar 3 basamaklı kilolara çıktım, hem de burayla ilk tanıştığımdan daha yüksek rakamlara. 105 gün öncesi tekrar burdan kontrole başladım bu süreçte 5 kg gitti. Yavaş ama geri almamak üzere giden kilolar. Kilo vermek gerçekten irade meselesi, zaman zaman irademe yenik düştüğüm oluyor ama kaldığım yerden devam etmeye çalışıyorum. Kontrolü tamamen bıraksam kilo alıyorum. Hayatıma sporu tam anlamıyla dahil edebilsem daha başarılı olacağım

Profil Yorumları